posiłek w pudełku z diety Low Carb.

Coś słodkiego od Szefa Kuchni…

Masz ochotę na coś pysznego dla siebie i swoich gości?

Przepis na autorski serniczek Szefa Kuchni FoodieBox

Składniki na około 10 szt.

120 g jogurtu naturalnego
850 g serek twarogowy (homogenizowany)
80 ksylitolu
120 ml wody
20 g żelatyny
600 g truskawek
50 g orzechów arachidowych

80 ml wody zagotować, wlać do naczynia, dodać 15 g żelatyny i połowę ksylitolu, dokładnie wymieszać.
W osobnym naczyniu połączyć serek i jogurt, dodać wodę z ksylitolem i żelatyną, zblendować.
Rozlać od razu do miseczek lub pucharków. Odstawić do lodówki na ok 2-3 godzniy.
Następnie zagotować pozostałą wodę.
Wymieszać z pozostałym ksylitolem, resztą żelatyny i zmiksować. Dodać truskawki i zblendować jeszcze raz. Mus wyłożyć na stężały serek z jogurtem i ponownie wstawić do lodówki na ok 1 h.
Wyciągnąć z lodówki, posypać orzechami.

SMACZNEGO! 🙂